Visie

Het herstellen van de balans in je lijf en je hoofd is een actief proces van bewustwording en een concrete aanpak. In mijn visie is een behandeling pas effectief wanneer er gekeken wordt naar de samenhang tussen je lichaam, emoties, gedachtes en gedrag en diens invloed op elkaar – positief én negatief.

Bewustwording

Dit wordt helder in het volgende voorbeeld. Wanneer je het zo druk hebt en je je werk nooit af krijgt, kan het gebeuren dat onbewust de volgende gedachte in je opkomt: “Ik moet mijn werk afmaken, anders faal ik.” Het gevolg voor jouw gedrag kan zijn dat je heel hard gaat werken en daardoor over je eigen grenzen gaat. Je gevoel raakt daarna in een negatieve spiraal, doordat je moeheid, somberheid of verdriet ervaart. Je lijf krijgt vervolgens te maken met spanningsklachten, zoals nek- of rugpijn, hoofdpijn of migraine.

In dit voorbeeld wordt duidelijk hoe gedachtes, gedrag, gevoel en je lijf elkaar negatief kunnen beïnvloeden leidend tot vermoeidheid, stress of fysieke pijn. Een oplossing ligt in bewustwording van de samenhang. Wanneer je je er namelijk bewust van ben, is stap één al gezet.

Blijvend herstel

In mijn praktijk stel ik het als mijn grootste doel om blijvend herstel bij mijn cliënten waar te maken. Waar mogelijk zoeken we naar de oorzaak, en in alle gevallen werken we aan een concrete aanpak van je klachten. Jouw eigen actieve inzet is van groot belang voor permanent resultaat. Daarom krijg je de tools in handen om ook buiten de behandelingen om aan je klachten te werken.