Haptotherapie

“Je lichaam is je beste raadgever om te bepalen welke koers je moet varen.”

Ted Troost, een goeroe in de haptotherapie, schreef jaren geleden al een boek met als titel; “het lichaam liegt niet”. Mijn visie in de haptotherapie is mede gevormd door het volgen van zijn 5 masterclasses.

Wil je je meer bewust zijn van je lichamelijke signalen?
Maak dan een afspraak en ervaar het zelf.

Haptotherapie

“Je lichaam is je beste raadgever om te bepalen welke koers je moet varen.”

Ted Troost, een goeroe in de haptotherapie, schreef jaren geleden al een boek met als titel; “het lichaam liegt niet”. Mijn visie in de haptotherapie is mede gevormd door het volgen van zijn 5 masterclasses.

Wil je je meer bewust zijn van je lichamelijke signalen?
Maak dan een afspraak en ervaar het zelf.

Wat is Haptotherapie

“Je lijf wijst je de weg”. 

Je lichaam is de ingang om meer levenskracht te voelen. In de haptotherapie leer je je lijfelijke blokkades ( zoals bijvoorbeeld spierknopen, verhoogde spierspanning en een oppervlakkige ademhaling) voelen en hoe je deze ook weer kan loslaten. Je wordt je meer bewust van de blokkades / gevoelens die vastzitten of onderdrukt zijn. Het vastzitten is een overleving mechanisme. Door angst of ongemak kan je bijvoorbeeld de schouders omhoogtrekken en kan je je ademhaling vastzetten.

In de haptotherapie leer jezelf kennen door te luisteren naar de signalen van je lichaam. De signalen geven bijvoorbeeld aan dat je je soms ongemakkelijk, onveilig, onzeker of geïrriteerd voelt.
Het streven is om iemand zijn levenskracht meer te laten ervaren, zodat je je vrijer voelt, ruimte inneemt en rust uitstraalt.

Als je niet vecht tegen de gevoelens en leert dat ze er mogen zijn zal je merken dat de onplezierige lijfelijke signalen (zoals bijvoorbeeld spierknopen, verhoogde spierspanning en een oppervlakkige ademhaling) snel zal wegebben. Het signaleren van de lijfelijke signalen en accepteren van jezelf geeft al meer ruimte en rust aan je lichaam. Je leert bij praktijk Michael Ris wat je nodig hebt of wat je kunt doen om nog meer verbinding te ervaren met je zelf en met de ander. Je zult hierdoor je nog vrijer voelen en meer levenskracht gaan ervaren.

Additionele informatie

Wil je je meer verbonden voelen met je partner? En willen jullie meer duidelijkheid welke richting jullie relatie op gaat? Middels coaching en haptotherapie biedt praktijk Michael Ris  jullie handvatten om beter op (non) verbale manier met elkaar te kunnen communiceren. Goede communicatie is het geheim van een goede relatie. Het levert je een prettig en een dieper contact op met je geliefde. Dit geeft je positieve energie.

 

In de coaching maak ik ook gebruik van de volgende communicatie technieken:

  • transactionele analyse
  • geweldloze communicatie
  • nlp

Een relatiecrisis is heel pijnlijk, maar tegelijkertijd biedt het ook heel veel kansen. Bijvoorbeeld dat je uiteindelijk weer op het pad bent wat goed voelt. Dat kan samen zijn of ieder apart zijn koers uitstippelt op zijn eigen levenspad . Dat kan bevrijdend werken.
Ook ik heb het meegemaakt. Na een relatie van 15 jaar en 3 kinderen besloten we na lang “vechten” dat onze liefdesrelatie voorbij was. Verdriet, boosheid en frustratie alom. Mede door relatietherapie is onze communicatie open en respectvol naar elkaar. En daar ben ik ontzettend dankbaar voor!

Relatie therapie kan ervoor zorgen dat je je levenskracht weer voelt stromen en je weet welke richting jouw levenspad op zal gaan.

Bij Amsterdam haptotherapie leer je te luisteren naar jezelf en naar de ander. Hoe kunnen we in verbinding blijven met elkaar en hoe kunnen we tegelijkertijd ook gehoor geven aan onze eigen behoeften. Haptotherapie in de relaties is geschikt voor het volgende:

  • Je grenzen beter aanvoelen.
  • Intimiteit en nabijheid ervaren.
  • (h) erkennen van gevoelens.
  • Het verwerken van verlies, rouw etc dat drukt op de relatie.
  • Vrijheid, macht en afhankelijkheid
  • Langs elkaar heen leven of elkaar kwijt zijn.

Zeker, Haptotherapie is geschikt voor burn-out omdat het je bewuster maakt van je lichamelijke signalen en helpt bij het begrijpen van je eigen grenzen. Ontdek hoe het je kan helpen je beter te voelen.

Haptotherapie kan helpen bij diverse klachten zoals psychosomatische klachten, stress, acceptatieproblemen, angsten, relatieproblemen, en negatief zelfbeeld. Het is geschikt voor iedereen die openstaat voor zelfreflectie.

Een haptotherapeut maakt je bewust van blokkades en onderdrukte gevoelens in je lichaam. Leer luisteren naar deze signalen om uit automatische reacties te komen en meer inzicht te krijgen in jezelf.

Haptotherapie helpt je luisteren naar onbewuste signalen van je lichaam, waardoor je beter begrijpt wat bij je past. Het brengt je dichter bij jezelf en helpt je bewuster keuzes te maken.

Psychologie biedt inzicht via de ratio, terwijl haptotherapie inzicht biedt via lichaam en gevoel. Haptotherapie omvat ook gesprekken, maar richt zich op lichamelijke en emotionele bewustwording.

Haptotherapie maakt je bewuster van jezelf door aanrakingen, gesprekken en oefeningen. Het stimuleert het bewust worden van gedachten, gevoelens en gedrag, waardoor je beter voor jezelf kunt zorgen en makkelijker keuzes kunt maken.

Een haptotherapeut helpt bij relatietherapie om onderliggende oorzaken van problemen te herkennen, grenzen aan te voelen, intimiteit te ervaren, en de onderlinge verbinding te herstellen.

Als je relatie onder druk staat en je samen niet verder komt, kan haptotherapie jullie helpen om de onderliggende oorzaken te herkennen en handvatten te krijgen om ermee om te gaan.

Veel voorkomende klachten

Burn-out, stress
Acceptatieproblemen
Ziekte of handicap
Sombere gevoelens
Neerslachtigheid
Relatieproblematiek
Angsten en onzekerheid
Ontevredenheid
Moeite met grenzen stellen
Identiteitsproblemen
Psychosomatische klachten
Negatief zelfbeeld

Tarieven

Deze kosten worden op basis van mijn registratie bij de Vereniging Voor Haptotherapeuten door veel zorgverzekeraars (deels) vergoed, via de alternatieve geneeswijze. Raadpleeg hiervoor je zorgverzekeraar.

Maak bij mij een afspraak

Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder in mijn praktijk.