Fysiotherapie

Lichamelijke pijn of klachten?

Fysiotherapie bij Praktijk Michael ris werkt snel, effectief en is duurzaam.

“Van pijn naar vreugde.”

Hoe?
Jarenlange ervaring en gekwalificeerde opleidingen in binnen en buitenland zorgen voor een unieke behandelmethode.

Fysiotherapie

Lichamelijke pijn of klachten?

Fysiotherapie bij Praktijk Michael ris werkt snel, effectief en is duurzaam.

“Van pijn naar vreugde.”

Hoe?
Jarenlange ervaring en gekwalificeerde opleidingen in binnen en buitenland zorgen voor een unieke behandelmethode.

De diverse invalshoeken die streven naar herstel van balans op fysiek en mentaal vlak komen dankzij mijn werkervaring en opleidingen nu allemaal bij elkaar in mijn praktijk aan de Overtoom in Amsterdam of in Naarden.

“Van pijn naar vreugde”

De fysiotherapeut “Michael Ris” helpt je om na drie behandelingen een duidelijk zichtbare en/of voelbare verbetering te realiseren. Het is vaak zelfs mogelijk om na drie behandelingen volledig pijn of klachtenvrij te zijn! Bij praktijk Michael Ris wordt dus niet onnodig lang door behandeld.

Nieuwsgierig en wil je deze vooruitstrevende methodes zelf beleven?

Additionele informatie

De fysiotherapeut Michael Ris is gespecialiseerd in de aanpak van psychosomatische klachten. Dit zijn lichamelijke klachten waarbij medisch niets gevonden wordt. Vastzittende gevoelens of stress kunnen voor lichamelijke klachten zorgen.


De combinatie van haptonomie, ademhaling en ontspanningsoefeningen volgens de merhode van Van Dixhoorn, coaching en de Neural Restet Therapie en Fascia Integration Therapie methode maakt deze behandeling onderscheidend van andere behandelingen.

De psychosomatische fysiotherapie wordt steeds belangrijker. Maatschappelijk druk om te presteren of jezelf te vaak onder druk zetten eist te vaak zijn tol. We raken overbelast. Belastbaarheid (wat iemand aan kan) en belasting zijn uit balans (wat iemand moet van zichzelf en/of anderen). Waardoor je overprikkeld raakt. Burn-out  klachten komen bij 1 op 4 jongeren en bij 1 op de 7 werknemers voor.

 

Kan ik met mijn klachten terecht voor psychosomatische fysiotherapie bij praktijk Michael Ris?

 

NEURAL RESET THERAPIE (NRT)

Wil je op een snelle, zachte en pijnloze manier van je pijn afkomen?

 

Deze revolutionaire therapie is pas ontstaan in 2012 en ontdekt in Amerika door Lawrence Woods. Hij bedacht een manier om zeer snel triggerpoints te deactiveren.
Triggerpoints zijn microverkrampingen in spieren en voelen aan kleine pijnlijke verhardingen. Deze verhardingen zijn nauwelijks te voelen als je hier geen ervaring mee hebt Het zijn de meest voorkomende oorzaak van pijnklachten. Ongeveer 75 % van de pijnklachten worden veroorzaakt door deze vervelende triggerpoints. (Handboek voor triggerpoints – Claire en Amber Davies)

Enkele voorbeelden van klachten door triggerpoints:
* hoofd – en nekpijn
* tenniselleboog
* chronische pijn
* Bursititis
* etc

Ik wil meer weten over triggerpoints

Kan ik bij elke fysiotherapie praktijk een NRT behandeling krijgen?

De therapeut Michael Ris is één van de eerste therapeuten in Nederland die de NRT methode kan toepassen. In 2019 kwam de oprichter Lawrence Woods voor het eerst naar Nederland om zijn unieke opleiding te geven en dat jaar heeft Michael Ris de enige twee opleidingen voor Neural Reset Therapie met succes bij hem gevolgd.

Fysiotherapie in Oudwest heeft inmiddels al veel mensen succesvol behandeld met deze nieuwe revolutionaire methode. Hoe snel pijn en/of stijfheid na een behandeling verdwijnt, is elke keer weer spectaculair. Het levert de nodige verbazing op bij cliënten.

 

Kan ik met mijn klachten geholpen worden bij fysiotherapie in oudwest met NRT?

Jazeker. Elke klacht, acuut of chronisch kan met deze methode worden geholpen.
NRT wordt gebruikt voor orthopedische, neurologische en psychosomatische klachten. Zelfs in de topsport wordt NRT steeds meer gebruikt. Een mooi voorbeeld is mijn Amerikaanse collega Mindaloo Lao- Scott die professionele MMA fighters (kooivechters) door middel van NRT helpt herstellen na hun wedstrijd.

Fascia Integration Therapie (FIT)

Fascia integration therapie (FIT), een nieuwe vorm van fysiotherapie. Er wordt gekeken naar het bindweefsel in het gehele lichaam en niet alleen naar de pijnplek. Om deze manier wordt de oorzaak van de klachten opgespoord en verholpen.

Heb je pijn die niet weg gaat of spreken (para)medici van onbegrepen pijn?
Dan is het tijd om deze methode te gaan ervaren.
Met deze nieuwe vorm van fysiotherapie worden de triggerpoints (lokale micro verkramping in een spier) en spanningen in de bindweefselvliezen ( Fascia ) behandeld. De oorzaak van de pijn kan namelijk op een hele andere plaats in uw lichaam zitten dan waar u de pijn voelt. Bindweefselvliezen zitten in elk weefsel door het gehele lichaam en het is gevoeliger dan bijvoorbeeld bot of spierweefsel. Bindweefselvliezen zijn vaak de oorzaak van de pijn.

 

Veel voorkomende klachten

Vermoeidheid
Onbegrepen pijnklachten
Duizeligheid en hoofdpijn
Spier- en gewrichtspijn
Benauwdheid
Hartkloppingen of druk op de borst
Hyperventilatie
Angsten, paniek
Somber zijn en veel piekeren
Prikkelbaar, onrustig of gejaagd gevoel
Slecht slapen
Burn-out
Spanningshoofdpijn
lage rugklachten
Nek klachten
Oorsuizen
Orthopedische klachten
Chronische klachten
Onrust

Tarieven

Om de kwaliteit van een fysiotherapie behandeling te waarborgen, werkt Praktijk Michael Ris sinds 1 januari 2016 contractvrij. Door het uitsluiten van knellende regelgeving en bureaucratische administratie, die de zorgverzekeraars verplicht stellen, kunnen wij namelijk al onze aandacht en tijd besteden aan een optimale begeleiding.

Maak bij mij een afspraak

Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder in mijn praktijk.