Massage

Wil je je top voelen?

Massage heeft als doel om je lekker in je lijf te laten voelen.

Bij praktijk Michael Ris heeft de therapeut naast massage
jarenlange ervaring in de fysiotherapie, haptotherapie en een paar jaar osteopathie.

Al deze kennis en ervaring wordt samengevoegd in een behandeling die redelijk uniek is.

Kom snel langs en ervaar het zelf.

Massage

Wil je je top voelen?

Massage heeft als doel om je lekker in je lijf te laten voelen.

Bij praktijk Michael Ris heeft de therapeut naast massage
jarenlange ervaring in de fysiotherapie, haptotherapie en een paar jaar osteopathie.

Al deze kennis en ervaring wordt samengevoegd in een behandeling die redelijk uniek is.

Kom snel langs en ervaar het zelf.

“Even niets moeten”

In mijn praktijken voor massage in Amsterdam en in Naarden hoef je even niets. Is dat niet een heerlijk gevoel? We moeten al zoveel doen van ons zelf en van de buitenwereld. Ons systeem is door deze hoge eisen voortdurend overbelast.
Vaak zijn we zo gewend om door te rennen dat we niet bewust zijn van de overbelasting in ons lijf en/of geest.

Stilstaan in het moment en het gevoel hebben niets te moeten, is een mooie manier om weer in balans te komen. Een massage kan je helpen de balans in jezelf weer te herstellen. Zet jezelf stil met een massage bij praktijk Michael Ris.

 

Additionele informatie

(Ver) ken je lijf, dan ken je jezelf.

De haptische massage is zeker geschikt om jezelf beter te leren kennen.

Lijf en gevoel zijn sterk vervlochten met elkaar. Als er stress is dan is dat te zien en te voelen in het lijf. De lichamelijke signalen maken dat je je meer bewust wordt van jezelf op een bepaald moment. Meer lichamelijke bewustwording kan uiteindelijk tot minder lichamelijke of geestelijke klachten leiden. Als je goed blijft luisteren naar je lijf en gehoor blijft geven aan je behoeften.

Wil je je ook weer vitaler gaan voelen?

Leer dan je lijfelijke blokkades kennen en hoe je deze het beste weer kan loslaten. De blokkades zijn een overlevingsmechanisme. Het doel van de haptische massage is dat je je meer bewust wordt van deze overlevingsmechanismen. De signalen van je lijf geven soms aan dat je onrustig, onveilig of bijvoorbeeld onzeker voelt. Negeren van deze signalen kan tot allerlei klachten leiden, zoals bijvoorbeeld:

 • Hyperventilatie
 • Spanningen in hoofd of nek
 • Angsten
 • Burn-out

De haptische massage zal je blokkades verminderen of weghalen, zodat je lichaam (weer) meer rust en openheid zal ervaren.

De therapeut heeft jarenlange ervaring in de haptotherapie en fysiotherapie en is gespecialiseerd in psychosomatische klachten. Dit zijn lichamelijke klachten waarbij medisch niets gevonden wordt. Vastzittende gevoelens of stress kunnen zich dan uiten via het lichaam.

Wil je je lijf (weer) meer gaan voelen?

Wil je ook op een snelle, zachte en pijnloze manier van je spierknopen (triggerpoints) afkomen? De triggerpoint massage (wat eigenlijk geen massage is) doorloopt het gehele lijf om triggerpoints op te sporen en daarna te elimineren.

Ongeveer 75% van de pijnklachten worden veroorzaakt door triggerpoints in de spieren. Dit zijn lokale verhardingen in spieren.

Triggerpoints kunnen aanwezig zijn door het gehele lijf. De oorzaak van de pijn kan soms heel erg anders zin dan waar de pijn zich manifesteert. Pijn van vanuit triggerpoints kan net zo scherp zijn als pijn veroorzaakt door een hartaanval, niersteen of botbreuk (Simons, Travell en Simons 1999).

In 2012 bedacht Lawrence Woods een revolutionaire therapie om zeer snel triggerpoints te deactiveren. In 2019 kwam de oprichter Lawrence Woods voor het eerst naar Nederland om zijn unieke opleiding te geven en dat jaar heeft Michael Ris de enige twee opleidingen voor Neural Reset Therapie bij hem gevolgd.

De triggerpoint massage methode kan je helpen bij elke klacht, acuut of chronisch.
Deze methode wordt gebruikt bij orthopedische, neurologische en psychosomatische klachten.

Enkele voorbeelden van triggerpoints:

Spanningshoofdpijn
golferselleboog
Slijmbeurs ontsteking
oorsuizen
lage rugklachten

Heb je hoofdpijn of bijvoorbeeld al langere tijd rug of nekklachten? De medische massage helpt je snel van je pijnen of spanning af middels overwegen milde manuele technieken.

De therapeuten hebben jarenlange ervaring in de fysiotherapie, haptotherapie en een paar jaar osteopathie studie gevolgd . Al deze kennis en ervaring wordt samengevoegd in een behandeling die redelijk uniek is.

Het doel van de medische massage is om u snel mogelijk van de lichamelijke ongemakken af te helpen.

Wil je even genieten en nog meer ontspannen of voel je gestrest en weet je niet meer hoe je moet ontspannen? Relax, het komt allemaal goed.

Door de relax massage voel je je snel lekker in je vel. Relaxed!

 

Wat willen we toch veel tegenwoordig en het liefst ook allemaal perfect. We stellen te hoge eisen aan ons zelf en aan de omgeving.  Vroeg of laat kan dat leiden tot een gespannen lijf. Een gespannen lijf is een lijf dat in een overlevingstand staat. Het lijkt wel of we continue aan staan of alert zijn. De vele prikkels waar we aan blootgesteld worden dag in dag uit zorgt voor een overprikkeld zenuwstelsel of te wel we zijn aan het overleven. Een lijf heeft naast spanning ook ontspanning nodig. Als we langere tijd aan het overleven zijn weten we niet meer hoe het voelt om los te laten of te ontspannen. Dit kan leiden tot allerlei klachten, zoals bijvoorbeeld:

 • Slecht slapen
 • Overspannen of burn-out
 • Hyperventilatie
 • Gespannen nek , schouder
 • Spanningshoofdpijn

 

Bij massage in Amsterdam leer je (weer) om los te laten en eindelijk weer rust te kunnen voelen. Je zal anders de deur weer uitgaan. Heerlijk relaxed!

Wil je even lekker relaxen? Maak dan nu een afspraak.

Wil je het maximale uit lichaam halen?

De sport massage methode richt zich op het deblokkeren van mentale en fysieke spanningen bij de (top) sporter.

Als intensieve recreatieve sporter weet ik hoe blokkades je prestaties behoorlijk kunnen beïnvloeden.  In mijn geval was mijn lijf in een kramp gegaan na het overlijden van een goede kennis. Ik was begin 20 en toentertijd intensief aan het trainer voor de ironman in Almere. Minder energie en mijn prestaties waren tijdlang bijna gehalveerd. Medisch konden ze niets vinden en uiteindelijk ben ik via mijn stage fysiotherapie bij een goede haptotherapeut terecht gekomen. En dat heeft mij toen goed geholpen.

Chronische pijnen of spanningen kunnen ook voor een negatief effect zorgen in je sportprestaties. Hier enkele voorbeelden voor de sportmassage methode:

 • Faalangst
 • Leren loslaten
 • Onzekerheid
 • Te veel piekeren
 • Overbelasting blessures
 • Moeite met druk
 • Gespannen schouderspieren etc
 • Hoofdpijn
 • Tenniselleboog
 • Spierkramp

 

Massage in Amsterdam heeft jarenlange ervaring in de fysiotherapie, haptotherapie, coaching en een opleiding osteopathie gevolgd 2 jaar lang. We richten ons op de fysieke, mentale en emotionele gebieden. Een behandeling kan daardoor elke keer weer net iets anders zijn. Het belang van is om uw spanningen te deblokkeren waardoor uw sportprestaties zullen verbeteren.

Veel voorkomende klachten

rug-, nek en schouderklachten
Hoofdpijn
Stress
Vermoeidheid
Burn-out
Been - , kuit en voetklachten
Kaakklachten
Slaapproblemen
Sportblessures
Somberheid

Tarieven

Maak bij mij een afspraak

Neem vrijblijvend contact met mij op als je vragen hebt. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder in mijn praktijk.