Massage

Even niets moeten. Is dat niet een heerlijk gevoel? We moeten zoveel doen van ons zelf en van de buitenwereld. Ons systeem is door deze hoge eisen voortdurend overbelast.

Vaak zijn we zo gewend om door te rennen dat we niet bewust zijn van de overbelasting in ons lijf en/of geest.

Stilstaan in het moment en het gevoel hebben niets te moeten, is een mooie manier om weer in balans te komen. Een massage kan je helpen de balans in jezelf weer te herstellen. Zet jezelf stil met een massage bij praktijk Michael Ris.

Mijn praktijk biedt de volgende massages aan:

  • Haptische massage

Haptische massage komt voort uit de haptonomie en betekent ‘de wijze van aanraken’ of ‘de kunst van het aanraken’. Dit houdt in dat met pure aandacht en door het toepassen van verschillende massagetechnieken wordt gemasseerd in een langzaam tempo. Deze massage richt zich voornamelijk op de rug en nek. Indien gewenst kunnen ook de armen, benen en hoofd worden meegenomen.

  • Ontspannende massage

Een ontspanningsmassage is bedoeld om spanning die zich in het lichaam heeft vastgezet te verzachten en op te ruimen. Dit kan spanning zijn door fysieke overbelasting of mentale overbelasting. Deze massage richt zich voornamelijk op de rug en nek. Indien gewenst kunnen ook de armen, benen en hoofd worden meegenomen.

  • Sportmassage

Deze massage heeft tot doel je sneller te laten herstellen na een lichamelijke inspanning, zodat spierpijn of andere klachten sneller verminderen. Daarbij wordt natuurlijk als eerste aan sport gedacht, maar dit hoeft niet zo te zijn. Deze massage richt zich op het lichaamsdeel wat herstelt moet worden.